• Головна
  • Новини
  • Кардинал Любомир (Гузар) розповів, як побороти суспільні спокуси та не втратити гідність...

Кардинал Любомир (Гузар) розповів, як побороти суспільні спокуси та не втратити гідність

28.02.2012, 10:05
Кардинал Любомир (Гузар) розповів, як побороти суспільні спокуси та не втратити гідність - фото 1
Сьогодні Любомир (Гузар) поправу є духовним і моральним авторитетом в Україні.

26 лютого місто Вишгород відвідав колишній глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший  Любомир (Гузар). 

«Сьогодні Любомир (Гузар) поправу є духовним і моральним авторитетом в Україні, який не за посередництвом політтехнологів, піаркампаній, іміджмейкерів, а своєю поставою, особистим свідченням і глибокою природною мудрістю, даною Богом та набуту власним життєвим досвідом, здобуває прихильність і повагу багатьох людей», – йдеться у повідомленні пресс-служби Вишгородської районної державної адміністрації.

Вишгород.jpg

У приміщенні  районного центру творчості «Дивоствіт» кардинал виступив з проповіддю «Роль людини у суспільстві, її гідність та духовність».

Символічним є те, що напередодні  Великого посту, у Прощену неділю віруючі задавали питання про те, як побороти суспільні спокуси, як людині віднайти свій шлях у житті, своє призначення.

Молодь, присутня на зустрічі, цікавилась, як подолати суспільну несправедливість, ненаситне тяжіння  людей до матеріальних цінностей та багатства. На думку Блаженнішого, наявність великої кількості грошей не робить людину насправді багатою. «Ці нові українці, нувориші, які щойно нагромадили кошти і не знають, що з цим робити, вони якось хочуть себе проявити, показати іншим, що вони є хтось, бо мають прекрасні будинки, люксусові машини, але остаточно в душі та людина пуста, нічого собою не представляє. Людина справді багата – не є багата тільки майном, але багата також духом. Вона свідома того, що багатство – це є Божий дар, і що багатство не є початком усього. Така людина завжди намагатиметься духовно рости, вона вміє поводитися, уміє пошанувати ближнього, навіть людину дуже-дуже скромну, убогу», – переконаний кардинал.